Organizatorius džiugino kūrybinės akademinio jaunimo pajėgos. Prie šventės šiemet prisijungė Dizaino ir technologijų universitetas, Vilniaus menų kolegija, Vytauto Didžiojo gimnazija, Kazimiero Simonavičiaus universitetas.

Iš pradžių gausybės kultūros ir muzikos renginių lankytojus baidė lietus, tačiau… Tąnakt mieste vyko per šimtą įvairiausių renginių. Nuo teatro spektaklių – iki religinės adoracijos bažnyčioje, nuo klasikinės muzikos koncertų iki elektroninio šėlsmo per visą naktį, galiausiai: nuo ekstremalių triukų su riedlentėmis ir BMX tipo dviračiais iki paprastos ramios ekskursijos pėsčiomis Pavilnių regioniniame parke.

Europai paskelbus 2011 metus savanoriškos veiklos metais, kultūros naktis, ko gero, buvo viena didžiausių savanoriškos iniciatyvos ir veiklos projektas Vilniuje. Penktosios kultūros nakties renginių gausa – tai visų palaikančių kultūrą indėlis ir dovana miestui. Kultūros naktis – savotiškas „magnetas“ ištraukiantis žmones iš namų. Tūkstantinės minios išėjo „ieškoti meno“… Kai kurie „naktų“ lankytojai labiau džiaugėsi ne kultūriniais renginiais ar parodomis, o tiesiog originaliomis pramogomis bei proga kitaip praleisti šeštadienio vakarą.

Kuklus projekto finansavimas netapo kliūtimi projekto organizatorių ir menininkų entuziazmui ir siekiui sukurti įdomią ir rekordiškai gausią programą, kurioje šiemet puikuojasi per 100 nemokamų renginių. Pirmą kartą kultūros nakties istorijoje dalyvavo visi pagrindiniai sostinės teatrai. Naktį lankytojams duris atvėrė daugiau kaip 20 sostinės muziejų.

2011 m. maloniai stebino ne tik programos dalyvių aktyvumas, bet ir jų idėjų novatoriškumas bei užmojai. Kultūros naktis puikavosi solidžia tarptautine programa, prie kurios aktyviai prisidėjo užsienio šalių ambasados bei institutai.

GALERIJA

ANKSTESNI METAI

2019 metai

2018 metai

2017 metai

2016 metai

2015 metai

2014 metai

2013 metai

2012 metai

2010 metai

Meniu