Šeštojoje „Kultūros naktyje” duris lankytojams atvėrė pagrindinės meno institucijos – valstybiniai ir privatūs teatrai, muziejai bei galerijos. Net keli teatrai pristatė savo premjeras. Ryškiausia jų – Kauno „Psilikono” teatro spektaklio pagal O. Vaildą „Išplėšk sielą”, kurią gyvai įgarsino džiazo trio „Jazzator” iš Maskvos. Prancūzų instituto dėka į „Lėlės” teatro kiemą atkeliavo lėlinės animacijos pradininko Vladislavo Starevičiaus retrospektyva, kuriai naują muzikinį „rūbą modeliavo” garsus pianistas iš Prancūzijos Jacques Cambra bei muzikantų Remigijaus Rančio ir Vytauto Labučio duetas.

Pirmą kartą į savo valdas „Kultūros naktį” įsileido Prezidentūra – vidiniame jos kieme koncertavo vokalinės ir instrumentinės muzikos kolektyvai, o S. Daukanto aištėje įsikūrusioje naktinėje „Seesam” aikštelėje minios entuziastų mokėsi šokti.

Projektas nenuvylė muzikos mėgėjų – mieste įsikūrė visa eilė scenų, kuriose skambėjo įvairiausių žanrų muzika. Gucevičiaus skvere meditacijai kvietė gongai, Nacionaliniame dramos teatre liejosi džiazas, Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus kiemelyje koncertavo populiarūs jaunieji atlikėjai. Kaip ir kasmet didžiulio klausytojų susidomėjimo sulaukė fortepijoninės muzikos scena Lukiškių aikštėje. Jau tradiciškai kartą metuose atgijo ir senoji Sereikiškių Rotonda. Joje karaliavo muzikos, poezijos ir šviesos žaismas, kuriam „dirigavo” bardas Domantas Razauskas, o eiles skaitė žymiausi Lietuvos poetai. Į klasikinės muzikos koncertus kvietė Vilniaus bažnyčios – jose skambėjo vargoninė muzika, koncertavo kameriniai orkestrai.

GALERIJA

ANKSTESNI METAI

2019 metai

2018 metai

2017 metai

2016 metai

2015 metai

2014 metai

2013 metai

2011 metai

2010 metai

Meniu